γαμος και βαπτιση μαζι

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον συνδυασμό του Γάμου και της Βάπτισης. Είναι μια τάση που ήρθε για να μείνει. Είναι γεγονός πως, οι ανάγκες και ο τρόπος ζωής, μεταβάλλονται καθημερινά ενώ ταυτόχρονα τα ήθη και έθιμα συνεχώς εξελίσσονται. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να συνδυάσουν τον Γάμο με την Βάπτιση είτε λόγω timing είτε για οικονομικούς λόγους, ακόμα και επειδή συμβαδίζει με τα νέα ελληνικά ήθη. Η παραδοσιακή ροή των γεγονότων έχει διαφοροποιηθεί. Τα ζευγάρια πρώτα συζούν, προκύπτει εγκυμοσύνη κάποια στιγμή, γίνεται ο πολιτικός Γάμος και στην συνέχεια αφού έρθει το παιδί γίνεται ο θρησκευτικός Γάμος και η Βάπτιση μαζί.

Γιατί να κάνετε Γάμο και Βάπτιση μαζί; Η λύση αυτή εξυπηρετεί πολλά ζευγάρια, γιατί τους δίνει χρόνο να προετοιμάσουν όπως θέλουν αυτό το γεγονός, χωρίς άγχος. Ειδικά, η νύφη – μαμά έχει όλο το χρόνο να μεγαλώσει λίγο το μωρό, να επανέλθει στη φόρμα της, να οργανωθεί και να βρει τις ισορροπίες της. Ο Γάμος και η βάπτιση είναι από πολλούς συνειδητή επιλογή διότι εξυπηρετεί δύο σκοπούς ταυτόχρονα και εξοικονομεί πολλά χρήματα.

Σημαντικό ρόλο παίζει η στιγμή που θα γίνει το διπλό μυστήριο. Είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε τις ιδανικές περιόδους οι οποίες είναι νωρίς το φθινόπωρο ή αργά την άνοιξη και αρχές καλοκαιριού. Λόγω του ότι το μυστήριο θα έχει περίπου διπλή διάρκεια, ενδείκνυται οι θερμοκρασίες να είναι πιο προνομιακές κάτι που θα βοηθήσει να διατηρείσετε την ενέργειά σας.

Η σειρά που πρέπει να γίνονται τα μυστήρια.
Ο Γάμος θα προηγηθεί της βάπτισης οπότε πρέπει να κρατήσετε το παιδί όσο πιο ξεκούραστο γίνεται μέχρι να έρθει η στιγμή του για να πρωταγωνιστήσει. Σημαντικό είναι να διαλέξετε χώρο δεξίωσης σε κοντινή απόσταση ώστε να αποφευχθούν μεγάλες μετακινήσεις και να κρατήσετε ξεκούραστους τους καλεσμένους σας από την πολύωρη ορθοστασία. Δημιουργείστε τις συνθήκες για να περάσουν καλά οι μικροί σας καλεσμένοι και παράλληλα οι μεγαλύτεροι να γιορτάσουν μαζί σας ανέμελα και ξεκούραστα!

Όσον αφορά το νυφικό η άνεση βρίσκεται πλάι στα αισθητικά ζητήματα, καθώς στην διπλή τελετή θα γίνουν πολλά παραπάνω από το να βγάλετε φωτογραφίες. Μια εξαιρετική λύση είναι τα χαμηλοτάκουνα παπούτσια, τα λιτά φορέματα όπως και ολόσωμες φόρμες έχοντας και το παιδί όπου θα είναι ανήσυχο σε όλη αυτή την διάρκεια των μυστηρίων και θα αναζητά την αγκαλιά σας.

Συνήθως τα διπλά μυστήρια ξεκινάνε με τον Γάμο που συνίσταται να το προγραμματίσετε όσο γίνεται νωρίτερα ώστε να ξεκινήσει νωρίς και η βάφτιση διότι η δύο τελετές θα διαρκέσουν περίπου δύο ώρες. Αν ανάμεσα στους καλεσμένους βρίσκονται πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά όπου το ξενύχτι θα είναι δύσκολο υπολογίστε το τραπέζι να γίνει γύρω στις εννέα το βράδυ.

Οι μπομπονιέρες και τα προσκλητήρια μπορούν να είναι είτε μαζί είτε ξεχωριστά. Τα προσκλητήρια μπορούν να είναι δύο μαζί σε ένα φάκελο η συνδυαστικά σε ένα προσκλητήριο. Μπορείτε επίσης για τις μπομπονιέρες να τις τοποθετήσετε στο τραπέζι ώστε να γλιτώσετε χρόνο περιμένοντας την ουρά στην τελετή.

Σχετικά με τους κουμπάρους μπορείτε είτε να διαλέξετε τα ίδια πρόσωπα στα δύο μυστήρια είτε διαφορετικούς κουμπάρους και νονούς.

Όσον αφορά τον στολισμό καλό είναι να αποφύγετε τις υπερπαραγωγές και να διαλέξετε ένα μίνιμαλ στολισμό με παλ αποχρώσεις ώστε να καλύψετε τα δύο μυστήρια.

Η επιλογή φωτογράφου-βιντεογράφου είναι πολύ σημαντική οπότε αναζητήστε για επαγγελματίες που έχουν εμπειρία και στα δύο ώστε να απαθανατίσουν τις καλύτερες στιγμές.

Ένα παιδικό μενού για τους μικρούς καλεσμένους με φιλικές γεύσεις προς αυτούς ή ένας μπουφές γλυκών είναι κάτι που πρέπει να φροντίσετε να υπάρχει. Αλλιώς, αν έχετε catering στο προαύλιο της εκκλησίας μπορείτε να προσφέρετε στους μικρούς σας καλεσμένους γλυκά, σνακ και αναψυκτικά.

Ο χώρος δεξίωσης είναι ύψιστης σημασίας οπότε πρέπει να διαλέξετε ένα κτήμα το οποίο αναλαμβάνει και τραπέζια βάπτισης ώστε να πληρεί όλα τα κριτήρια.

Στο Γάμο και την Βάπτιση μαζί συνηθίζουμε να προσκαλούμε και τα παιδιά των καλεσμένων μας οπότε η ψυχαγωγία τους κατά την διάρκεια της δεξίωσης είναι σημαντική και θα τους κάνει να ξεχάσουν εντελώς την κούραση. Οι ιδανικές επιλογές θα ήταν ένας μάγος, κλόουν ή ένας νηπιαγωγός.

Μια πρόταση από εμάς είναι να οργανώσετε το Γάμο και τη Βάπτιση το καλοκαίρι σε ένα ξωκλήσι δίπλα στην θάλασσα. Θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία για όλους ακόμα και για τους μικρούς σας καλεσμένους. Σε συνδυασμό με την τελετή του Γάμου θα απολαύσετε την βάπτιση του παιδιού σας κάτω από τον καταγάλανο ουρανό, συντροφιά με αγαπημένους ανθρώπους ενώ το αλάτι κι ο ήλιος θα συνηγορούν στην ανεπανάληπτη αυτή στιγμή.

Tags : featured