Συμβουλές για το ραντεβού με τον φωτογράφο του γάμου σας

Ανάμεσα στις επιλογές που πρέπει να γίνουν για την προετοιμασία ενός γάμου, είναι η επιλογή του φωτογράφου. Το internet κάνει την αναζήτηση πραγματικά πολύ εύκολη, αφού οι φωτογράφοι έχουν πλέον μια πολύ οργανωμένη παρουσία. Έτσι είναι εύκολο για το ζευγάρι να κάνει μια αρχική επιλογή και να καταλήξει σε ένα μικρό αριθμό φωτογράφων που θα γνωρίσει από κοντά (εφόσον φυσικά έχει γίνει μία αρχική επικοινωνία και είναι διαθέσιμοι την ημερομηνία του γάμου τους).

Το ραντεβού με το φωτογράφο είναι ουσιαστικά η αρχή της σχέσης του με το ζευγάρι που θα διαρκέσει πολλούς μήνες. Ο φωτογράφος είναι ο μόνος, εκτός από την οικογένεια και τους φίλους, που θα περάσει όλη την ημέρα του γάμου με το ζευγάρι. Θα καταγράψει την ιστορία τους με τη δική του ματιά και μετά το γάμο θα διαθέσει σημαντικό χρόνο για την επεξεργασία των εικόνων από αυτήν την ημέρα.

Ο στόχος του ραντεβού είναι η προσωπική γνωριμία και φυσικά η συζήτηση για τη φωτογραφία γάμου. Το ζευγάρι μπορεί να αποφασίσει εάν το στυλ και η αισθητική των εικόνων του φωτογράφου που θα έχουν μαζί τους, ταιριάζει με τη δική τους. Και επίσης, εάν αισθάνονται ότι μπορούν να έχουν μια καλή επικοινωνία μαζί του.

Καλό είναι το ραντεβού να ξεκινήσει από μια συζήτηση για το πρόγραμμα της ημέρας του γάμου στο οποίο ο φωτογράφος ίσως μπορεί να προτείνει μικρές αλλαγές.

Για παράδειγμα, να γίνει η προετοιμασία της νύφης σε ένα δωμάτιο με αρκετό φυσικό φως ή το πως θα βρεθεί ο τρόπος να γίνει μια σύντομη φωτογράφιση μετά το μυστήριο χωρίς να καθυστερήσει το ζευγάρι να φτάσει στο χώρο της δεξίωσης, το πότε είναι καλύτερο να γίνουν οι παραδοσιακές οικογενειακές φωτογραφίες κτλ.

Φυσικά, μέρος της συζήτησης είναι και το τι ακριβώς θα παραλάβει το ζευγάρι από το φωτογράφο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι παρουσίασης των εικόνων, όπως οι εκτυπώσεις σε χαρτί ή άλμπουμ και άλλα υλικά. Οι φωτογράφοι δεν εμπορεύονται αυτά τα υλικά, είναι απλά τα μέσα για την παρουσίαση των εικόνων. Πάντα πιο σημαντικό είναι το περιεχόμενο από το μέσο.

Τι αξία έχουν τα άλμπουμ αν οι φωτογραφίες που είναι μέσα, δεν μας αρέσουν?

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τα ζευγάρια είναι ο χρόνος που θα διαθέσει ο φωτογράφος την ημέρα του γάμου τους. Στην πράξη ο φωτογράφος περνάει το σημαντικότερο μέρος δίπλα στο γαμπρό, τη νύφη και τις οικογένειές τους. Στο τέλος της ημέρας γνωρίζει πολύ καλά πότε έχει το υλικό που χρειάζεται ώστε ο ίδιος (και φυσικά το ζευγάρι), να είναι ευχαριστημένος. Αν υπάρχει ανάγκη να μείνει λίγες ώρες ακόμα, είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό το βασικό θέμα του πρώτου ραντεβού. Το προϊόν της δουλειάς του φωτογράφου θα μείνει στο σπίτι για πάντα και θα θυμίζει σε όλους αυτήν την τόσο σημαντική ημέρα! Δεν υπάρχει κανένας λόγος, σε ένα γάμο που όλα θα είναι προγραμματισμένα με τον καλύτερο τρόπο, μια βιαστική επιλογή φωτογράφου να οδηγήσει σε ένα αποτέλεσμα που δεν θα ταιριάζει με την αισθητική του ζευγαριού.

Στο αποτέλεσμα που τελικά θα παραλάβει το ζευγάρι, ο φωτογράφος δε θα δώσει απλά ένα άλμπουμ ή κάποιες φωτογραφίες (τυπωμένες ή σε ηλεκτρονική μορφή). Θα δώσει την ιστορία μιας μοναδικής ημέρας, με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. Θα δώσει κάτι από τον εαυτό του!

Ο κάθε φωτογράφος έχει το δικό του ξεχωριστό στυλ και το προσωπικό στοιχείο στη σχέση φωτογράφου – ζευγαριού είναι πολύ έντονο. Για αυτό και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πολύ συχνά η σχέση καταλήγει σε στενή φιλία.

Tags : featured