Οι συμβουλες μας για την οργανωση του γαμου σας!

Η στιγμή που περιμένατε μόλις έφτασε, όπου αρχίζει ένα υπέροχο ταξίδι με τον σύντροφο σας. Το επόμενο μεγάλο βήμα είναι να ξεκινήσετε την οργάνωση του γάμου σας. Σίγουρα περνάει από το μυαλό σας «από που να αρχίσω;». Μην ανησυχείτε! Φτιάξαμε μια βήμα – βήμα λίστα για την οργάνωση γάμου με όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείτε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας και ο γάμος σας θα είναι υπέροχος!

Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι να ορίσετε την ημερομηνία του γάμου σας. Συζητήστε με τον αγαπημένο σας και σημειώστε 3-4 ημερομηνίες που σας αρέσουν. Αν επιλέξετε Παρασκευή θα βρείτε πιο εύκολα διαθέσιμη ημερομηνία και σίγουρα πιο οικονομικά. Αν επιλέξετε Σάββατο θα πρέπει να αρχίσετε την αναζήτηση χώρων και επαγγελματιών από νωρίς μιας και είναι η μέρα με τη μεγαλύτερη ζήτηση. Τέλος, αν επιλέξετε την Κυριακή θα πετύχετε περίπου τις ίδιες τιμές με το Σάββατο αλλά θα βρείτε πιο εύκολα διαθεσιμότητα.

Το δεύτερο βήμα είναι να επιλέξετε τους κουμπάρους σας. Η εκκλησία δε θέτει κάποιο περιορισμό οπότε μπορείτε να επιλέξετε ένα ή παραπάνω κοντινούς σας ανθρώπους που ξέρετε ότι θα είναι δίπλα σας και αισθάνεστε άνετα μαζί τους.

Επίσης, πρέπει να ορίσετε τα έξοδα του γάμου σας. Δείτε τα οικονομικά σας, μιλήστε με τις οικογένειες σας, τον σύντροφο σας και δείτε πόσα χρήματα μπορείτε να δαπανήσετε για τον γάμο σας.

Ένα βασικό κριτήριο που θα καθορίσει το κόστος του γάμου σας είναι οι καλεσμένοι. Θα κάνετε ανοιχτό η κλειστό γάμο; Συζητήστε με τον σύντροφο σας, φτιάξτε ο καθένας την λίστα με τους καλεσμένους που θέλει και επεξεργαστείτε τις τελικές επιλογές.

Απαραίτητο για την οργάνωση του γάμου σας είναι είναι να επιλέξετε τον χώρο που θα σας φιλοξενήσει. Σας προτείνουμε να βρείτε μια κοντινή απόσταση μεταξύ εκκλησίας και χώρου δεξίωσης, με αυτόν τον τρόπο δε θα χάσετε πολύ ώρα σε μετακινήσεις και δε θα ταλαιπωρήσετε τους καλεσμένους σας. Επίσης, μπορείτε να σκεφτείτε μια πιο βολική λύση, το να κάνετε τον γάμο σας σε ένα κτήμα γάμου. Τα περισσότερα έχουν εκκλησάκι μέσα που μπορεί να γίνει ο γάμος σας και με το που τελειώσει το μυστήριο εσείς και οι καλεσμένοι σας θα συνεχίσετε κατευθείαν στη δεξίωση.

Αρκετά σημαντικό στον χώρο δεξίωσης που θα επιλέξετε είναι το φαγητό. Ζητήστε να δείτε το μενού του χώρου ή του κτήματος δεξίωσης καθώς και τις τιμές ανά άτομο. Έπειτα ζητήστε να κάνετε μια γευστική δοκιμή ιδανικά σε ημέρα που έχει ήδη event, ώστε να δείτε πως είναι ο χώρος σε έναν κανονικό γάμο.

Κάτι που θα χρειαστεί έρευνα και προετοιμασία είναι η θεματική του Γάμου σας. Η επιλογή του θέματος και του στολισμού που θα επιλέξετε πρέπει να είναι ανάλογα με την αισθητική σας και το πώς φαντάζεστε το ονειρικό σας Γάμο. Αλλά μην αγχώνεστε σε όλη αυτή την διαδικασία θα είναι δίπλα σας η Λίστα Γάμου να σας βοηθήσει με ιδέες και φωτογραφίες να κάνετε την ιδανική επιλογή.

Φωτογράφος γάμου.
Σε αυτό το σημείο θα κάνετε μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις όσον αφορά τον γάμο σας, την επένδυση στις στιγμές σας. Το ζευγάρι εκείνη την ημέρα δε θα προλάβει να δει τα περισσότερα πράγματα που συμβαίνουν μιας και όλα συμβαίνουν τόσο γρήγορα. Κάντε την έρευνα αγοράς σας και επιλέξτε αυτόν που θα σας κερδίσει με τον χαρακτήρα του και την ποιότητα των φωτογραφιών του.

Ήρθε η ώρα που περιμένατε, η ώρα που θα διαλέξετε το νυφικό σας! Ξεφυλλίστε περιοδικά γάμου και ξεκινήστε τις αναζητήσεις για το νυφικό που ονειρεύεστε. Αφού κάνετε την ερευνά σας επιλέξτε μερικούς οίκους νυφικών για να κάνετε τις πρόβες νυφικού σας.

Τα μαλλιά και το make up είναι συνδεδεμένα με το ύφος του Γάμου όπως και το νυφικό σας. Διαλέξτε τους επαγγελματίες που επιθυμείτε, δοκιμάστε διάφορους συνδυασμούς και επιλέξτε αυτόν που σας εκφράζει και ικανοποιεί την αισθητική σας.

Σχεδιάστε το προσκλητήριο σας με βάση το θέμα του γάμου σας και συμπεριλάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα φανούν χρήσιμες στους καλεσμένους σας. Εάν δεν έχετε προσκαλέσει όλους τους καλεσμένους σας στη δεξίωση μπορείτε να έχετε ξεχωριστές πληροφορίες για τον χώρο της δεξίωσης.

Η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στον γάμο σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή μιας και εδώ θα κριθεί το πόσο επιτυχημένο είναι το γαμήλιο party σας. Βρείτε επαγγελματίες με εμπειρία σε γάμους και δεξιώσεις. Επίσης, αρκετά κτήματα γάμου παρέχουν τον δικό τους DJ, καλό θα ήταν να κάνετε ραντεβού μαζί του και να συζητήσετε τις ανάγκες σας.

Η επιλογή του ανθοπώλη και του υπεύθυνου για τον στολισμό του γάμου σας, απαιτεί μια μικρή έρευνα όπως και με όλους τους άλλους επαγγελματίες που έχετε επιλέξει. Ήρθε η ώρα να κάνετε όλες τις όμορφες ιδέες σας πράξη, διαλέξτε στολισμό που να ταιριάζει στους στον χώρο του μυστηρίου, της δεξίωσης και του χαρακτήρα σας.

Η  οργάνωση του γάμου είναι μια δύσκολη διαδικασία με τόσα πολλά βήματα. Κάντε ένα διάλειμμα και σκεφτείτε το ταξίδι του μέλιτος. Καταλήξτε σε μερικούς όμορφους προορισμούς που σας αρέσουν και κάντε τα πρώτα σχέδια για αυτό το ταξίδι, θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε και να αλλάξετε παραστάσεις. Σκεφτείτε αυτήν τη ρομαντική σας απόδραση, προγραμματίστε το ταξίδι σας και ξεχάστε για λίγο την οργάνωση του γάμου σας.

7 μήνες πριν τον Γάμο είναι μια καλή περίοδος να επισημοποιήσετε την λίστα του Γάμου σας. Η ώρα του τελικού απολογισμού έφτασε και το μόνο που σας μένει είναι να αποφασίσετε πόσοι θα είναι στον Γάμο, πόσοι στην δεξίωση και πόσοι θα φέρουν κάποιον συνοδό μαζί τους.

Ένα σημαντικό βήμα στην για την νομιμοποίηση του Γάμου σας είναι τα σχετικά δικαιολογητικά που χρειάζονται.
1. Πιστοποιητικό γέννησης που το βγάζουν στα ΚΕΠ και το χρειάζονται και οι δυο.
2. Πιστοποιητικό αγαμίας. Το παίρνετε από την ενορία του καθενός σας και χρειάζεστε να έχετε μαζί σας για να το πάρετε πιστοποιητικό γεννήσεως, αστυνομική ταυτότητα, 2 μάρτυρες που δεν έχουν 1ου βαθμού συγγένεια μαζί σας με τις ταυτότητές τους μαζί με μία δήλωση του νόμου 105 από του μάρτυρες ότι δεν είστε παντρεμένοι.
3. Δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας σε ημερήσια εφημερίδα της πόλης την οποία θα έχετε μαζί σας για την έκδοση της άδειας γάμου.
4. Παράβολο Γάμου το οποίο παίρνετε από την εφορία.
5. Η άδεια γάμου για να εκδοθεί, θα πρέπει να επισκεφτείτε την εκκλησία στην οποία θα γίνει ο γάμος σας και να προσκομίσετε τα παραπάνω δικαιολογητικά.

Υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε στην οργάνωση του Γάμου σας.
Ένα από αυτά είναι η τούρτα του Γάμου όπου πρέπει να δείτε τα σχέδια που θέλετε και να δοκιμάσετε από πριν τα γλυκά.
Αυτό που έχει σειρά είναι το γαμπριάτικο κουστούμι. Αρχικά πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε σμόκιν και κουστούμι ανάλογα το στυλ του συντρόφου σας και στη συνέχεια αν θα το αγοράσετε η θα το νοικιάσετε.

Σειρά έχει η επιλογή νυφικού παπουτσιού τα οποία θα φοράτε αρκετές ώρες και θα βρίσκετε σε ορθοστασία οπότε έχει μεγάλη σημασία να είναι άνετα.

2-3 μήνες πριν τον Γάμο είναι η στιγμή για την αποστολή προσκλητήριων. Ξεκινήστε με τους καλεσμένους που μένουν σε άλλες πόλεις και πρέπει να προγραμματίσουν ταξίδι και συνεχίστε με τους πιο κοντινούς σας.
Εκτός από το φαγητό, σημαντικό ρόλο παίζει και η επιλογή των ποτών του γάμου σας όπου αν αποφασίσετε να έχετε open bar με δικά σας κοκτέιλ που θα σας τα σερβίρει ο barman πρέπει να συνεννοηθείτε με το χώρο που έχετε επιλέξει για το τραπέζι.
Επόμενο βήμα στην οργάνωση του γάμου σας είναι να επισκεφθείτε τον χώρο της δεξίωσης σας και φροντίστε να δείτε τον φωτισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό να έχετε λευκό φως ώστε να βγουν σωστά οι φωτογραφίες σας. Επίσης, αν θέλετε ειδικά εφέ όπως πυροτεχνήματα πρέπει να επισκεφτείτε τον χώρο μαζί με τον επαγγελματία που έχετε επιλέξει για το πώς και πού θα τοποθετηθούν.

Το Bachelor/Bachelorette είναι κάτι που ίσως  να διοργανώσουν οι φίλοι σας ως έκπληξη προς εσάς, αν όμως θέλετε να εμπλακείτε σε αυτό 2-3 μήνες πριν τον Γάμο είναι μια καλή χρονική στιγμή.

Ήρθε η ώρα για τις τελευταίες αγορές όπως είναι οι μπομπονιέρες.

Μια συνάντηση για τις τελικές λεπτομέρειες με τους επαγγελματίες που θα αναλάβουν τον Γάμο των ονείρων σας είναι απαραίτητη.

1 μήνα πριν τον Γάμο είναι η στιγμή για την πρόβα του νυφικού, τον έλεγχο των καλεσμένων και να μοιράσετε αρμοδιότητες. Αυτή η πρόβα θα είναι ολοκληρωμένη διότι θα περιλαμβάνει νυφικό, παπούτσια, κοσμήματα, μαλλιά και make up ώστε να είστε έτοιμες για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Ένα τελευταίο τσεκάρισμα των καλεσμένων για να βεβαιωθείτε για τον αριθμό και την διαμόρφωση των τραπεζιών στην δεξίωση. Σημαντικό είναι να μιλήσετε με στενούς φίλους και συγγενείς για όσα θέλετε να σας βοηθήσουν και τι αρμοδιότητες θέλετε να αναλάβουν στις τελευταίες αυτές διαδικασίες του Γάμου.
Η τελική εβδομάδα του Γάμου έφτασε, το άγχος είναι σίγουρα μεγάλο αλλά έφτασε η στιγμή που τόσο καιρό περιμένατε. Κάνατε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για την οργάνωση του Γάμου σας και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Η ώρα η καλή!

Tags : featured