Γαμος στα νησια του ιονιου

Εάν επιθυμείτε ένα γάμο με θέα το απέραντο γαλάζιο από την θάλασσα του Ιονίου Πελάγους τότε ο προορισμός σας είναι η Κεφαλονιά.

Αποτελεί το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου με καταγάλανα νερά, τεράστιες εκτάσεις από πεύκα και κυπαρίσσια και είναι το ιδανικό μέρος για να φιλοξενήσει την ξεχωριστή αυτή μέρα του γάμου σας. Υπάρχουν πολλά όμορφα ρομαντικά ξωκλήσια που θα κάνουν αυτή την μοναδική μέρα πραγματικά αξέχαστη.

Σύμφωνα με πηγές μας μάθαμε ότι το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα θα το βρείτε από την Μονή Κηπουραίων, όπως και στο Μύρτο και τους Πετάνους. Επίσης, υπάρχει ένα έθιμο το οποίο λέει άμα κοιτάς τον σύντροφο σου την στιγμή που δύει ο ήλιος στο Ιόνιο δεν θα χωρίσετε ποτέ.

ιερά Μονή Κηπουραίων

Ένας προορισμός αν θέλετε να δώσετε μια βενετσιάνικη φινέτσα είναι η Κέρκυρα. Στην παλιά πόλη της Κέρκυρας βρίσκονται τα ψηλά κτίρια, τα περίτεχνα μπαλκόνια και τα βενετσιάνικα μνημεία.

Από τα πιο όμορφα εκκλησάκια της Κέρκυρας είναι η Παναγία των Βλαχερνών και η Υπαπαντή του Κυρίου στο Κομμένο, οι οποίοι δίνουν την εντύπωση ότι είναι χτισμένοι πάνω στο νερό.

Υπάρχει ένα τοπικό έθιμο, όπου η βαθιά μουσική παιδεία του νησιού θα ακολουθήσει την νύφη στα καντούνια της παλιάς πόλης. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε στο γαμήλιο μενού σας παραδοσιακά Κερκυραίικα πιάτα που συμβολίζουν την ευτυχία του ζευγαριού. Ένα tip από εμάς για την επόμενη μέρα του γάμου σας είναι να κάνετε μια κρουαζιέρα με παραδοσιακό καΐκι κάνοντας στάσεις για βουτιές στα καταπράσινα νερά του νησιού.

Ένας ονειρεμένος προορισμός για την μέρα του γάμου σας είναι η Ζάκυνθος. Είναι από τα πιο όμορφα μέρη για να οργανώσετε αυτή τη ξεχωριστή μέρα. Έχει ήπιο και ευχάριστο κλίμα και είναι φημισμένη για την υπέροχη παραλία και το ναυάγιο, όπου έχει φιλοξενήσει πολλούς γάμους.

Οι επιλογές και οι τοποθεσίες που έχετε αναλόγως το στυλ σας είναι αμέτρητες. Μπορείτε να διοργανώσετε τον γάμο σας δίπλα στην παραλία, σε λόφους με απίστευτη θέα είτε ακόμα και σε ιδιωτικό νησί. Επίσης μπορούν να συνοδεύσουν τον γάμο σας τοπικά σχήματα τραγουδώντας τις γνωστές ζακυνθινές σερενάτες.

Το παραδεισένιο νησί των Παξών είναι ένας μαγευτικός προορισμός για τον γάμο σας. Εντυπωσιάζει στην κάθε λεπτομέρεια του αφού συνδυάζει ήλιο και κρυστάλλινα νερά. Θα σας δώσουμε μερικές επιλογές από ρομαντικά εκκλησάκια που μπορείτε να οργανώσετε τον γάμο σας.

Άγιος Σπυρίδων στο Καλτσιονήσι
Η Υπαπαντή του Χριστού

Μοναστήρι της Παναγίας των Βελλιανιτών

Tags : featured